Skip to main content

På Værstetorvet vil vi utvikle en stor mathall med serveringsboder og utsalg av ulike råvarer og delikatesser.

Mathallen har arbeidstittel «Matværste», og ambisjonen er å fylle 1500 kvadratmeter med serveringsboder med smaker fra hele verden
samt egen slakter, fiskehandler og spesialbutikk for delikatesse.«Matværste» blir en integrert del av det nye handlesenteret «Værstetorvet» som etter planen står ferdig høsten 2024, og vil være med å gjøre senteret og Fredrikstad sentrum til en destinasjon for alle som er glad i mat.

Kongstanken bak mathallen er å tilføre Fredrikstad noe nytt på matfronten, og gi byens innbyggere og besøkende en møteplass rundt mat som byen ikke har sett før. På «Matværste» skal man kunne nyte all verdens smaker i en uformell setting. Her blir det mulig med alt fra en rask lunsj, samle vennegjengen til indisk middag eller gå å handle til et skikkelig festmåltid til middagsbordet hjemme. Det skal føles litt som en oppdagelsesreise hver gang man besøker hallen.

I tillegg til boder og utsalg, blir det også etablert et eget atrium hvor det vil bli arrangert kokkekurs, gårdsutsalg, temakvelder og foredrag. Mathallen lokaliseres i eget lokale på bakkeplan med eget inngangsparti og uteservering mot handelstorvet. Hallen vil bestå av 3-4 ulike   delikatesseforretninger og 8-9 ulike street food boder.